De gemeente Drimmelen kent een hechte gemeenschap in de verschillende dorpen. De gemeente Drimmelen vindt het belangrijk om bewoners, verenigingen, ondernemers en organisaties te betrekken bij plannen, beleid, de uitvoering van beleid etc. We willen daarbij de verantwoordelijkheid en deskundigheid van de bewoners tot hun recht laten komen door gebruik te maken van hun kennis en inzet. Dit sluit aan bij de nieuwe manier van werken van de overheid (o.a. bewonersparticipatie, overheidsparticipatie). De gemeente wil meer een samenwerkingspartner zijn voor onze bewoners, verenigingen, ondernemers en organisaties. Ook wil de gemeente de samenwerking tussen deze partijen onderling stimuleren.
Wie werken mee?
Daarbij moeten we denken aan bewoners, bewonersgroepen, verenigingen, ondernemers, gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de interne organisatie. Maar ook samenwerkingspartners zoals Woonvizier, politie, jongerenwerk, buurtsportcoach, welzijn, zorg, Halt, Novadic Kentron, huisartsen, wijkverpleegkundigen etc. Voor de doelgroepen uit het sociaal domein hebben we extra aandacht.
In de buurthuizen van de dorpen ontmoeten inwoners elkaar. Deze ontmoetingen zijn belangrijk en ondersteunen we. Onder andere met het carnaval wordt hier gebruik van gemaakt.
Samen aan de slag bij (renovatie)plannen, beleid en visie
Als de gemeente plannen maakt, of een visie of beleid willen we dat doen met die partijen die bij dat onderwerp een rol spelen en/ of betrokken moeten worden. Jong en oud. Het is de bedoeling om dat in een zo vroeg mogelijk stadium te doen Daarbij is het ook belangrijk om de zwijgende meerderheid zoveel mogelijk te betrekken. Maar tegelijkertijd moeten we er wel rekening mee houden dat sommige mensen niet betrokken willen worden.
Relatie met: Samenleving, DNA van Drimmelen, Voorzieningen, Levendige dorpen, Samen bouwen aan de gezonde toekomst, Toekomstbestendige gemeente